Ponedjeljak , 25.05.2020.

Početna » Novosti » Zlatnik s likom Donalda Ducka razgrabljen u nekoliko minuta

Zlatnik s likom Donalda Ducka razgrabljen u nekoliko minuta

10.07.2014. / 10:23 Autor: Kategorija: Novosti, Numizmatičke vijesti, Vijesti iz svijeta A+ / A-
Donald Duck

Foto: New Zealand Mint

Nezapamćena jagma za jednim relativno nepoznatim novim izdanjem zlatnika dogodila se ovih dana putem interneta.

U svega deset minuta nakon puštanja u prodaju planulo je tisuću primjeraka drugog u seriji zlatnika s likovima crtanih junaka Walta Disneya, i time je izdanje bilo u potpunosti rasprodano.

Riječ je o zlatniku s likom Donalda Ducka kojega djeca u našim krajevima poznaju još i kao Pajo Patak ili Paško Patak. Zlatnik su zajednički izdale australska kovnica Perth Mint i Novozelandska kovnica (New Zealand Mint).

Prilika za dobru zaradu

Nakon što je razgrabljeno cjelokupno izdanje ovog zlatnika, na oglasnicima i aukcijama diljem interneta isti je zlatnik potom ponuđen po mnogostruko višoj cijeni. Brojni dobro upućeni numizmatičari, naime, uočili su priliku za dobru zaradu kupujući ovo novo izdanje zlatnika kako bi ga potom ubrzo ponudili na prodaju uz značajan profit.

mickey-mousePrvi zlatnik iz serije s Disneyevim likovima – koji se u prodaji pojavio prije nekoliko mjeseci –  sadržavao je lik Mikija Mousea u sceni iz filma “Parobrod Willie”. I taj je zlatnik također rasprodan u vrlo kratkome roku.

Kovnice koje su na tržište pustile navedene zlatnike planiraju u iduće dvije godine svakih nekoliko mjeseci izdati novi zlatnik s nekim od Disneyevih likova. Budući da su dosadašnja dva zlatnika polučila golem uspjeh, ne treba sumnjati da će i ostali zlatnici iz serije biti također iznimno traženi.

Zlatnici s likovima Mickeya Mousea i Donalda Ducka proizvedeni su od 24 karatnog zlata (čistoća 99,99 posto) mase jedne četvrtine unce (7,77 grama).

Srebrnjaci s Disneyevim likovima

Srebrnjaci Donald Duck Mickey MouseI na kraju, valja napomenuti kako su kovnice Perth Mint i New Zealand Mint izdale i srebrnjake s istim motivima koji se pojavljuju i na zlatnicima. Srebrnjak s pojedinim motivom proizveden je u nakladi od 10 tisuća primjeraka od srebra čistoće 99,9 posto. Srebrnjak s likom Mickeya Mousea također je rasprodan, no srebrna kovanica s likom Donalda Ducka još se uvijek može naručiti. No, raspoložive zalihe ubrzano nestaju, te se očekuje da će i ukupna naklada srebrnjaka biti vrlo brzo rasprodana.

Zainteresirani za kupnju zlatnika ili srebrnjaka? Posjetite nas na internetskim stranicama Plemenit.com.

 

Zlatnik s likom Donalda Ducka razgrabljen u nekoliko minuta Reviewed by on . [caption id="attachment_2269" align="alignright" width="300"] Foto: New Zealand Mint[/caption] Nezapamćena jagma za jednim relativno nepoznatim novim izdanjem z [caption id="attachment_2269" align="alignright" width="300"] Foto: New Zealand Mint[/caption] Nezapamćena jagma za jednim relativno nepoznatim novim izdanjem z Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori