>

Belgijski zlatnik 'Leopold II'

Otkup zlatnika Leopold, Belgija

Informaciju o kupnji ili otkupu zlatnika, odnosno, prodaji možete dobiti klikom na link...


U belgijskom su se kraljevstvu od 1867. do 1882. godine kovali poznati zlatnici nominale 20 franaka. U tih petnaest godina iskovano je više od 25 milijuna komada.


Postoje dvije inačice ovoga zlatnika koje se tek neznatno razlikuju u liku prikazanoga kralja Leopolda II, točnije u duljini (odnosno gustoći) njegove brade. Na obversu zlatnika nalazi se u profilu kraljev lik okrenut na desno. Uz rub, oko njegove glave, ispisan je tekst LEOPOLD II ROI DES BELGES, a na dnu se nalazi godina izdanja.


Revers kovanice sadrži belgijski kraljevski grb s lavom utisnutim na kraljevski plašt i krunom, iznad kojih se nalazi tekst L'UNION FAIT LA FORCE. Ispod grba ispisana je nominala zlatnika 20 FR. Debljinom ruba kovanice ugraviran je tekst DIEU PROTEGE LA BELGIQUE zajedno s pet zvijezda.

Otkup zlatnika Leopold, Belgija

Težina kovanice iznosi 6,45 grama, promjer je 21,5 milimetar, a debljina 1,25 milimetara. Sadrži 90 posto, odnosno 5,8 grama ili 0,1867 unci čistoga zlata. Cijena ovoga zlatnika kreće se u rasponu od 190 do 230 eura. Raspoloživost ili mogućnost otkupa provjerite klikom ovdje...


Više o zlatniku s likom belgijskoga kralja Leopolda možete doznati na web stranicama Zlatnici.com

Autor: Numizmatika

Otkup zlatnika, Belgija, kralj Leopold

Design downloaded from free website templates.