>

Francuski zlatnik 'Napoleon'

Otkup zlatnika Napoleon, Francuska

Informaciju o kupnji ili otkupu zlatnika, odnosno, prodaji možete dobiti klikom na link...


Francuske zlatne kovanice od 20 franaka s likom Napoleona III, predsjednika Francuske u razdoblju Druge Republike, kovale su se od 1852. do 1870. u milijunskim nakladama, zbog čega se i danas često mogu vidjeti u numizmatičkim kolekcijama diljem svijeta.


Osim od 20 franaka, ovaj se zlatnik kovao i u nominalama od 50 i 100 franaka. Na prednjoj strani kovanice od 20 franaka nalazi se lik Louisa-Napoleona Bonapartea u profilu okrenutog udesno, s tekstom NAPOLEON III EMPEREUR koji okružuje lik francuskog imperatora. Izdanje iz 1852. godine nosi drugačiji tekst oko glave: LOUIS NAPOLEON BONAPARTE. Na dnu je utisnuto ime autora kovanice: BARRE.


Ako želite znati više o zlatnim kovanicama s likom francuskog imperatora Napoleona, posjetite nas na web stranicama Zlatnici.com


Otkup zlatnika Napoleon, Francuska

Stražnja strana kovanice vrlo je jednostavna. Unutar lovorika vijenca nalazi se tekst nominale 20 FRANCS ispod koje je ispisana godina izdanja. Na dnu reversa nalazi se još i oznaka izdanja (obično je to slovo A). Kružno oko vijenca ispisan je tekst EMPIRE FRANCAIS (izdanje iz 1852. nosi tekst REPUBLIQUE FRANCAISE).


Težina kovanice iznosi 6,45 grama, promjer je 21 milimetar, a debljina 1,25 milimetara. Sadrži 90 posto, odnosno 5,8 grama ili 0,1867 unci čistoga zlata. Cijena ovoga zlatnika kreće se u rasponu od 190 do 230 eura. Provjerite raspoloživost ili zatražite ponudu za otkup zlatnika klikom ovdje...

Autor: Numizmatika

Otkup zlatnika, Napoleon III, Francuska, 20 franaka

Design downloaded from free website templates.