>

Zlatnik 'Američki bizon' (American Gold Buffalo)

Otkup zlatnika Američki bizon (American Gold Buffalo)

Informaciju o mogućnosti kupnje ili otkupa zlatnika, odnosno, prodaje možete zatražiti ovdje...


Primjerci prvog izdanja jednog od najljepših investicijskih zlatnika koji se trenutno proizvode u svijetu u optjecaj su pušteni 2006. godine, i od tada se nova izdanja pojavljuju u godišnjim razmacima. Dizajn zlatnika "Američki bizon" (American Gold Buffalo) nastao je na temelju kovanice o pet centi koja je kovana u razdoblju od 1913. do 1938. godine


Riječ je o prvoj masovno dostupnoj zlatnoj kovanici proizvedenoj u kovnici US Mint koja je izrađena od zlata čistoće 99,99 posto. Njezina je nominalna vrijednost 50 američkih dolara, težina joj je 31,108 grama, promjer 32,7 milimetara, a debljina 2,95 milimetara.


Otkup zlatnika Američki bizon (American Gold Buffalo)

Provjerite raspoloživost ili otkupnu cijenu ovdje...


Na prednjoj strani kovanice nalazi se lik indijanca, kraj čije glave je ispisan tekst "LIBERTY" ("Sloboda"), dok je godina izdanja utisnuta na indijančevo rame. Stražnja strana sadrži profil američkog bizona, po kojem je kovanica i dobila ime. Iznad bizona ispisan je tekst "UNITED STATES OF AMERICA" i "E PLURIBUS UNUM", a ispod bizonove glave "IN GOD WE TRUST". Na dnu je utisnuta nominala ($ 50) te informacija o čistoći i težini zlata što ga kovanica sadrži (1 OZ .9999 FINE GOLD).


Kovanice s motivom indijanca i američkog bizona manjih nominala i težina izdane su prvi put 2008. godine. Kovanica nominale 5 dolara sadrži jednu desetinu unce zlata, nominala od 10 dolara sadrži jednu četvrtinu unce, a nominala od 20 dolara jednu polovinu unce.


Ako želite doznati više o zlatniku American Buffalo, posjetite nas na web stranicama Zlatnici.com. Investicijske zlatnike možete kupiti i putem portala Plemenit.com

Autor: Numizmatika

Otkup zlatnika, Američki bizon, American gold buffalo, 50 dollars

Design downloaded from free website templates.