>

Kanadski zlatnik Javorov list (Maple leaf)

Otkup zlatnika Javorov list 50 dollars pure gold or pur, Kanada

Informaciju o mogućnosti kupnje ili otkupa zlatnika, odnosno, prodaje možete zatražiti ovdje...


Kanadski zlatnik Javorov list (Maple leaf) počeo se 1979. godine proizvoditi u Kanadskoj kraljevskoj kovnici (Royal Canadian Mint, Monnaie Royale Canadienne). Bio je to jedan od prvih investicijskih buliona na svijetu.


Sve do 1982. godine, godišnja izdanja ovoga zlatnika bila su kovana u zlatu čistoće 99,9 posto. Kanadska je kovnica, međutim, među prvima u svijetu usavršila rafiniranje zlata do čistoće 99,99 posto, te je od 1983. na dalje počela kovati zlatnike koji praktički uopće nisu sadržavali neplemenite metale. Neka izdanja Kanadske kraljevske kovnice dostigla su čistoću od 99,999 posto.


O zlatnoj kovanici Maple Leaf (Javorov list) možete doznati više na internetskim stranicama Zlatnici.com, a kupiti je možete u web trgovini Plemenit.com


Na licu zlatne kovanice nalazi se lik engleske kraljice Elizabeth II, ispod kojega je navedena nominala (50 dolara na kovanici od jedne unce), te godina izdanja.


Otkup zlatnika Javorov list Elizabeth, Kanada

Naličje zlatnika sadrži javorov list, nacionalni simbol Kanade. Oko središnjeg motiva ispisan je tekst CANADA i FINE GOLD 1 OZ OR PUR. S lijeve i desne strane lista ispisana je brojka 9999 koja označava čistoću zlata.


Zlatnik "Javorov list" proizvodi se u veličinama od jedne dvadesetine unce (1,555 grama), jedne desetine unce (3,1103 grama), jedne četvrtine unce (7,775 grama), jedne polovine unce (15,55 grama) i jedne unce (31,1035 grama). Svaka od njih ima odgovarajuću nominalu, od 1, 5, 10, 20 i 50 kanadskih dolara, te predstavljaju službeno sredstvo plaćanja u Kanadi.


Provjerite raspoloživost ili otkupnu cijenu zlatnika ovdje...

Autor: Numizmatika

zlatnik, Javorov list, maple leaf, Kanada

Design downloaded from free website templates.