>

Talijanski zlatnik 'Marengo' (Vittorio Emanuele i Umberto)

Otkup zlatnika 20 lira Vittorio i Umberto, Italija

Informaciju o kupnji ili otkupu zlatnika, odnosno, prodaji možete dobiti klikom na link...


Talijanski zlatnici od 20 lira iz druge polovice 19. stoljeća, poznati i kao "Marengi", na sebi su imali utisnut lik Vittorija Emanuela II. Kovani su u razdoblju od 1861. do 1878.


Sljedeći monarh koji je imao čast biti prikazan na talijanskim zlatnim kovanicama od 20 lira bio je kralj Umberto I. Zlatnici s njegovim likom kovani su u razdoblju od 1878 do 1897. godine.


S novim stoljećem na talijanske je zlatnike stigao lik novog monarha s novim-starim imenom Vittorio Emanuele III. Prvo izdanje iskovano je 1902. godine, a zatim su se izdanja neredovito pojavljivala svakih nekoliko godina sve do proglašenja Italije republikom. Kovanice zadnjih izdanja iz 1926. i 1927. godine imaju danas veliku numizmatičku vrijednost, budući da su izdani u svega nekoliko desetaka primjeraka.


Ako želite doznati više o talijanskim zlatnicima Marengo, posjetite web stranice Zlatnici.com.


Otkup zlatnika 20 lira Vittorio i Umberto, Italija

Na stražnjoj strani kovanice prikazan je grb Italije na štitu s vladarskom krunom na vrhu zaokružen lovorovim vijencem. Oko grba ispisan je tekst REGNO D'ITALIA, te nominala (L 20, odnosno, 20 lira).


Težina kovanice iznosi 6,45 grama, promjer je 21,5 milimetar, a debljina 1,25 milimetara. Sadrži 90 posto, odnosno 5,8 grama ili 0,1867 unci čistoga zlata. Cijena zlatnika koji nemaju znatnu numizmatičku vrijednost kreće se u rasponu od 190 do 230 eura. Provjerite raspoloživost ili zatražite ponudu za otkup zlatnika klikom ovdje...

Autor: Numizmatika

Otkup zlatnika, 20 lira, Vittorio Emanuele, Umberto, Marengi, Italija

Design downloaded from free website templates.