Petak , 03.04.2020.

Početna » Investicijski srebrnjaci » Sjevernoamerički srebrni bizon (American Silver Buffalo)

Sjevernoamerički srebrni bizon (American Silver Buffalo)

18.01.2010. / 13:48 Autor: Kategorija: Investicijski srebrnjaci A+ / A-
Američki srebrnjak Bizon (Buffalo)

Foto: Wikimedia Commons

Sjevernoamerički srebrni bizon ne predstavlja klasičan investicijski srebrnjak, budući da je izdan samo dva puta, kao komemorativna kovanica, 2001. i 2005. godine.

Iskovan je na spomen popularnoj i široko rasprostranjenoj kovanici od 5 američkih centi koja je bila u širokoj uporabi od 1918. godine do kraja Drugoga svjetskog rata.

Ovaj srebrnjak danas ima naglašenu numizmatičku vrijednost, dok je vrijednost srebra od kojega je izrađen u drugome planu.

Izdavatelj: United States Mint (SAD)
Godina prvog (i jedinog) izdanja: 2001.
Prednja strana:
Stražnja strana:
Raspoložive težine: 1 unca
Nominala 1 unce: 1 američki dolar
Sastav: od 99,9 % čistog zlata

Sjevernoamerički srebrni bizon (American Silver Buffalo) Reviewed by on . [caption id="attachment_1685" align="alignright" width="300"] Foto: Wikimedia Commons[/caption] Sjevernoamerički srebrni bizon ne predstavlja klasičan investici [caption id="attachment_1685" align="alignright" width="300"] Foto: Wikimedia Commons[/caption] Sjevernoamerički srebrni bizon ne predstavlja klasičan investici Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori