Petak , 03.04.2020.

Početna » Investicijski srebrnjaci » Australski srebrni klokan (Australian Silver Kangaroo)

Australski srebrni klokan (Australian Silver Kangaroo)

18.01.2010. / 13:41 Autor: Kategorija: Investicijski srebrnjaci A+ / A-
Australski srebrni klokan

Foto: WCC

Nakon što je uspješno izborio svoje mjesto na tržištu investicijskih kovanica u zlatnoj formi, Australski je kengur 1993. godine prvi puta predstavljen u obliku srebrnjaka težine 1 unce, te je odmah ponovio uspjeh svoga zlatnog prethodnika. Zahvaljujući atraktivnom dizajnu i pouzdanom proizvođaču, masovno se izvozi, osobito u zemlje Europe i Azije.

Zanimljivo je napomenuti da ovaj srebrnjak sadrži neznatno veću količinu srebra od jedne unce, za razliku od svih drugih konkurenata. Nadalje, neka izdanja sadrže pozlaćene elemente, što kolekciju čini izuzetno vizualno atraktivnom.

Izdavatelj: Perth Mint (Australija)
Godina prvog izdanja: 1993.
Prednja strana: britanska kraljica Elizabeta II
Stražnja strana: australski klokan (promjenjivo naličje)
Raspoložive težine: 1 unca
Nominala 1 unce: 1 australski dolar
Sastav: 99,9 % srebro

Australski srebrni klokan (Australian Silver Kangaroo) Reviewed by on . [caption id="attachment_1958" align="alignright" width="300"] Foto: WCC[/caption] Nakon što je uspješno izborio svoje mjesto na tržištu investicijskih kovanica [caption id="attachment_1958" align="alignright" width="300"] Foto: WCC[/caption] Nakon što je uspješno izborio svoje mjesto na tržištu investicijskih kovanica Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori