Srijeda , 01.12.2021.

Početna » Investiranje » Kupnja zlata i srebra: zašto kupovati plemenite metale?

Kupnja zlata i srebra: zašto kupovati plemenite metale?

18.01.2010. / 10:48 Autor: Kategorija: Investiranje A+ / A-
Kupnja zlata i srebra: zašto kupovati plemenite metale?

Foto: hto2008, Flickr

Kupnja zlata i srebra kako bi se očuvala vrijednost osobne ušteđevine nije nimalo neobično u suvremenome svijetu. Štoviše, dugu tradiciju štednje u zlatu imaju najbogatiji europski narodi poput Švicaraca, Nijemaca, Nizozemaca i Austrijanaca.

Razmišljate li o kupnji investicijskih plemenitih kovina? Obratite nam se s povjerenjem. Kliknite link i zatražite savjet ili neobvezujuću ponudu.

Dugoročno gledajući, plemeniti su se metali, a posebno zlato, dokazali kao iznimno stabilni i pouzdani čuvari imovine u dugim vremenskim razdobljima. Zbog toga je kupnja zlata mudar ulagački potez. Za razliku od zlata, papirnati novac kroz povijest je uvijek imao ograničen rok trajanja. Građani naše regije imaju znatnoga iskustva s višekratnim obezvrjeđenjem papirnatih valuta koje su se događale zbog raspada država, ali i inflacijskih uništenja vrijednosti novca.

Kupovna moć zlata i srebra u zadnjih se dvjesta godina nije bitnije promijenila. Ljudi su doduše pomalo zaboravili na plemenite metale kao sredstvo plaćanja, no zlato i srebro se sve više opet vraćaju u modu.

Kupnja zlata kao osiguranje

Jednom se uncom čistoga zlata prije dva stoljeća moglo kupiti robe gotovo na vlas iste vrijednosti kao i danas. Nasuprot tome, vrijednost papirnatoga novca višestruko se smanjila, a u mnogim je zemljama domicilna valuta zbog potpunog obezvrjeđivanja morala biti zamijenjena novom. I Hrvati imaju bolno iskustvo kada su u različitim zemljama u kojima su živjeli svakih desetak godina bili prisiljeni prihvaćati drugu standardnu papirnatu novčanu jedinicu u svakodnevnom životu zato jer je stara potpuno izgubila vrijednost.

I upravo je to jedan od ključnih razloga zašto je kupovanje i čuvanje zlata, srebra i drugih plemenitih metala izuzetno mudra odluka.

Zlato i srebro imaju iznimna svojstva koja ih čine poželjnom dugotrajnom imovinom. Oni su prepoznatljivi, lako se dijele na manje apoene, relativno su otporni na habanje, posjeduju uporabnu a ne samo monetarnu vrijednost, te se lako kuju i pretvaraju u kovanice i poluge prikladne za robnu razmjenu. Suvremena tehnologija omogućuje izradu predmeta od zlata standardne kakvoće i čistoće. Također, provjera izvornosti zlatnih poluga relativno je jednostavna i lako razumljiva.

Kupnja zlata i srebra: zašto kupovati plemenite metale? Reviewed by on . [caption id="attachment_1653" align="alignright" width="300"] Foto: hto2008, Flickr[/caption] Kupnja zlata i srebra kako bi se očuvala vrijednost osobne ušteđev [caption id="attachment_1653" align="alignright" width="300"] Foto: hto2008, Flickr[/caption] Kupnja zlata i srebra kako bi se očuvala vrijednost osobne ušteđev Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori