Srijeda , 21.08.2019.

Početna » Prodaja zlata » Prodaja zlata: kako odabrati pouzdanog dobavljača

Prodaja zlata: kako odabrati pouzdanog dobavljača

31.10.2011. / 14:57 Autor: Kategorija: Prodaja zlata, Savjeti A+ / A-
Prodaja zlata i zlatnih poluga

Foto: Sprott Money, Flickr

U zemljama Europske Unije prodaja zlata uređena je odgovarajućim zakonodavstvom, tržište je dobro razvijeno, a ukoliko kupujete kod uglednih tvrtki, sigurnost transakcije je potpuna.

Na investicijsko zlato – zlatne poluge i zlatne kovanice – ne plaća se nikakav porez, pa ni porez na dodanu vrijednost., Dakle, prodaja zlata obavlja se transparentno, a zlato funkcionira kao i svaka druga valuta poput eura, američkog dolara, japanskog jena ili švicarskoga franka.

Zlato se može jednostavno kupiti i prodati, likvidnost kupljenih investicijskih proizvoda je zajamčena, a na tržištu su raspoloživi samo najkvalitetniji i međunarodno priznati proizvodi od plemenitih kovina, koji se prodaju s odgovarajućim certifikatima, a označeni su i s jedinstvenim serijskim brojem. Na taj se način klijenti zaštićuju i od moguće krađe, budući da ugledni trgovci prilikom otkupa provjeravaju ne samo autentičnost zlatne poluge, nego i je li pojedina poluga na listi traženih zbog moguće krađe.

Ukoliko razmatrate opciju kupnje zlata, ili ste već donijeli odluku o kupnji, kontaktirajte nas s povjerenjem. Dugogodišnja tradicija i vrhunski stručnjaci pomoći će vam u odabiru najboljeg rješenja za kupnju zlata i srebra.

Prodaja zlata i štednja u zlatu

Među europskim građanima, osobito u Švicarskoj, Austriji i Njemačkoj, postoji bogata tradicija prodaje zlata i štednje u zlatu, a ta se tradicija sve više širi i među novim članicama Europske Unije.

Za razliku od situacije na razvijenome Zapadu, situacija u ostalim zemljama regije koje nisu u Europskoj Uniji, može se opisati kao loša. Regionalna legislativa ne poznaje pojam investicijskoga zlata koji je u Europskoj Uniji definiran odgovarajućom poreznim smjernicama. U takvim je okolnostima građanima zemalja regije koje nisu u Europskoj Uniji isplativo putovati u inozemstvo radi nabavke i pohrane zlata.

Potpuno legalno i bez ograničenja

Na sreću, u Hrvatskoj ne postoji ograničenje posjedovanja zlata i srebra. Prodaja zlata je regulirana u skladu s europskim standardima, tako da naši građani potpuno legalno mogu kupovati zlato u Hrvatskoj.

Građani iz regije čije zemlje još uvijek nisu u Europskoj Uniji koji se odluče za kupnju zlata u inozemstvu, trebali bi razmišljati o pohrani zlata izvan granica zemlje boravka. Nakon što pojedina zemlja postane članica EU, unos proizvoda kupljenih u drugim zemaljama Europske Unije postat će potpuno slobodan, pa će tada biti moguće potpuno legalno i bez plaćanja bilo kakvih poreza unijeti sve zlatne poluge i zlatne kovanice koje ste do tada kupili i držali pohranjene negdje izvan zemlje.

Opasnosti koje vrebaju

Premda se u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori putem interneta ili u izravnome kontaktu nude različiti proizvodi od zlata kao “izvrsno sredstvo ulaganja”, njihovu kupnju nikako ne preporučujemo. Naime, obično se radi o proizvodima koji nisu službeno priznati na uređenom europskom tržištu plemenitih kovina, pa ih zbog toga nije moguće lako unovčiti. Ponekad se čak radi i o prijevarama, odnosno, prodaji neprovjerenih poluga sumnjive kakvoće.

Stoga, svima koji donesu mudru odluku da dio svoje imovine pretvore u zlato, preporučujemo da se najprije dobro informiraju o mogućnostima kupnje, te mogućim opasnostima. Za više informacija, kliknite ovdje…

Plemenit.com – mjesto najbolje kupnje investicijskoga zlata i srebra.

Prodaja zlata: kako odabrati pouzdanog dobavljača Reviewed by on . [caption id="attachment_804" align="alignright" width="300"] Foto: Sprott Money, Flickr[/caption] U zemljama Europske Unije prodaja zlata uređena je odgovarajuć [caption id="attachment_804" align="alignright" width="300"] Foto: Sprott Money, Flickr[/caption] U zemljama Europske Unije prodaja zlata uređena je odgovarajuć Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori