Srijeda , 22.11.2017.

Početna » Vijesti iz svijeta » Plemenite kovine doživljavaju cjenovni pritisak naniže

Plemenite kovine doživljavaju cjenovni pritisak naniže

22.03.2010. / 20:41 Autor: Kategorija: Vijesti iz svijeta A+ / A-
Cjenovni pritisak naniže

Foto: sxc.hu

Cijena zlata na svjetskim je burzama i danas u blagome padu, nakon što je potkraj protekloga tjedna doživjela značajnije gubitke. Unca se na američkoj burzi metala Comex prodavala za 1102 dolara i 10 centi, što je za pet i pol dolara manje nego prethodnoga radnog dana.

Plemenite kovine trenutno doživljavaju cjenovni pritisak naniže zahvaljujući sve boljoj kratkoročnoj poziciji američkog dolara prema ostalim svjetskim valutama, te zbog nižih cijena nafte.

Sličan trend pada cijena zlata događa se i na tržištu Europe. Analitičari s londonske burze ističu kako je tržište zlatom pod pritiskom slabljenja eura prouzročenog grčkim dužničkim problemima. Ipak, cjenovni gubici nisu bili značajni, budući da još uvijek traje dobra potražnja za fizičkim zlatom.

I cijena srebra također su snižene, nakon što je nafta dotaknula šestotjedno cjenovno dno. Unca srebra prodaje se u rasponu od 16,785 do 16,8 dolara.

Plemenite kovine doživljavaju cjenovni pritisak naniže Reviewed by on . [caption id="attachment_153" align="alignright" width="300"] Foto: sxc.hu[/caption] Cijena zlata na svjetskim je burzama i danas u blagome padu, nakon što je po [caption id="attachment_153" align="alignright" width="300"] Foto: sxc.hu[/caption] Cijena zlata na svjetskim je burzama i danas u blagome padu, nakon što je po Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori